Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Na hřebenech hor začne sněžit, sníh by mohl vydržet

Na hřebenech hor začne sněžit, sníh by mohl vydržet
zdroj: tisková zpráva

Slunečné počasí uplynulých dní vystřídají o víkendu zatažená obloha a déšť. V nadmořských výškách nad 1100 metrů bude sněžit a sníh by mohl na hřebenech hor několik dní vydržet.

Zatímco v týdnu šplhaly maximální denní teploty při jasné obloze až k patnácti stupňům, v sobotu a v neděli už nevystoupají nad deset.

Už v pátek se k pošmournému počasí přidá déšť. Zpočátku bude pršet jen místy a zejména na severu, v sobotu postoupí od západu nad Česko tlaková níže a dají se očekávat srážky na celém území. Na hřebenech hor bude sněžit.

Sníh na hřebenech hor zatím vydrží

Počasí se pak nebude výrazněji měnit ani v dalších dnech. V neděli bude oblačno až zataženo s přeháňkami, které budou na horách sněhové. Denní teploty se budou pohybovat od šesti do deseti stupňů, v noci klesne rtuť teploměru slabě nad nulu.

Příští týden pak bude ve znamení spíše ojedinělých přeháněk. Meteorologové ovšem neočekávají oteplení a tak by čerstvý sníh na hřebenech hor neměl roztát. V noci pak - při vyjasnění -  budou i v nížinách teploty klesat pod bod mrazu.

Říjen je v Česku zatím slabě teplotně podprůměrný a na rozdíl od září poměrně chudý na srážky.