Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Mladá komunistka tahá eso proti Nečasovi. Deset tisíc celiaků

Mladá komunistka tahá eso proti Nečasovi. Deset tisíc celiaků
zdroj: Mediafax

Poslankyně za KSČM Kateřina Konečná hrozí vládě v blogu na svých stránkách odrazením potenciálních deseti tisíc voličů, kteří drží bezlepkovou dietu. Proč? Ani na výrobky pro lidi trpící celiakií se nebude stahovat zvýhodněná sazba DPH. A právě kvůli tomu by oněch deset tisíc celiaků mělo podle Konečné pozbýt důvěry ve vládní koalici.

Třicetiletá poslankyně KSČM Kateřina Konečná přitom interpelovala premiéra Petra Nečase právě kvůli celiakům. „Pan premiér na to ale neslyší. Jeho reakce působila spíše jako šablona připravených odpovědí na podobné žádosti, byla malou přednáškou o politických dohodách o penzijní reformě a  DPH. Místo ní bych ocenila stručné a upřímné: Ne, s celiaky ve snížené sazbě DPH nepočítáme, ani o tom nebudeme uvažovat," uvádí Konečná ve svém blogu.

A mladá komunistka připojuje i varování vládě: „Češi jsou stále naštvanější na tvůrce asociálních »reforem«. Pokud 10 tisíc celiaků mezi ně ještě nepatřilo, pak se jejich postoj díky přístupu pravicové koalici ODS, TOP 09 a VV k nim do tohoto tábora nepochybně přivede."

Psali jsme:
Bezmocný radí zoufalým: Kupte si na krk provaz, než ho Kalousek zdraží
Krampol: Mám malý důchod. Kdybych nedělal, skončím pod mostem
Čáry máry s DPH, směje se vládě levicový Keller

PETICE Proti zvyšování DPH

Sledujeme téma DPH
Sledujeme téma Vládní krize


Kdyby však měli celiaci hromadně volit, těžko by našli v nějaké straně zalíbení. Dodnes těžce nesou, že dotace na jejich dietu byla zrušena. A to se událo již v roce 2003.

„Další těžkou ranou bylo, že byla zrušena expertní komise pro bezlepkovou dietu na Ministerstvu zdravotnictví. S těmi doktory jsme dodnes v kontaktu, ale už pouze na základě osobních kontaktů. Tuto komisi zrušil při nástupu do funkce doktor Rath," stěžuje si i na bývalou sociálnědemokratickou vládu pro ParlamentníListy.cz Eliška Dufková ze Společnosti pro bezlepkovou dietu.

Celý článek na ParlmentniListy.cz