Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Místopředseda VV: Za naše problémy může i struktura

Místopředseda VV: Za naše problémy může i struktura
zdroj: Mediafax

Problémy s kandidátkami Věcí Veřejných v komunálních volbách prý způsobila nedobudovaná organizační struktura strany. ParlamentnímListům.cz to řekl radní Prahy 5 a místopředseda VV Jiří Vejmelka. Za odstoupením dvanácti lidí z kandidátky v Praze 13 těsně před volbami ale osobně vidí spíš zákulisní hru místní ODS, než spor členské základny s dvěma členy vedení při tvorbě kandidátek.

Podle Jiřího Vejmelky jsou nyní Věci Veřejné v nezáviděníhodné situaci. Jejich postavení člena vládní koalice neodpovídají stanovy ani organizační struktura strany, kde zcela chybí oblastní či krajské organizace. Stanovy podle Vejmelky stále vychází z toho, že VV vznikly jako místní politické sdružení v Praze 1 s několika členy.

Gremium VV prý nemělo šanci prověřit detaily

„Našimi základními jednotkami na místní úrovni jsou kluby. Administrativně řídí kluby tajemníci krajů. Nad kluby existuje jako centrální orgán jen Grémium," vysvětluje pro ParlamentníListy.cz Vejmelka s tím, že Grémium jako orgán schvalující kandidátky nemělo šanci detailně řešit každou z těch mnoha, se kterými se VV pokusily dostat na radnice v celé ČR.

Celý článek na ParlamentniListy.cz