Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Vietnamky z celé republiky se sjely do pražské Sapy

Vietnamky z celé republiky se sjely do pražské Sapy
zdroj: tisková zpráva

V neděli 17. 6. 2012 uvítal kongresový sál Dong Do v pražské Sapě semifinalistky Miss Vietnam České republiky 2012 – Open for Europe. Vietnamky z celé České republiky se sjely do pražské Sapy, kde se konalo semifinále dalšího ročníku Miss Vietnam České republiky, který se letos otevřel i pro Vietnamky žijící v celé Evropě.

Po příjezdu dívek je nejprve vzaly do péče vizážistky Visage studia, které prošly před semifinále odbornou instruktáži, jak ošetřovat a líčit asijské dívky. Prezident soutěže Mgr. Tran Quang Hung v 12.00 hod zahájil semifinále a dívky předvedly první disciplínu, promenádu ve vietnamském národním kroji Ao Dai. Porotu zaujalo provedení Ao Dai, které si mladá vietnamská dívka sama navrhla a ušila s pomocí maminky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Po dalších klasických disciplínách, promenáda ve večerních šatech a plavkách, se všichni těšili na nejzajímavější část dne, a to na volnou disciplínu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Dívky předvedly kromě zpěvu, tance, hraní na hudební nástroje taky cit pro odlehčení napětí ze soutěže.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Důkazem toho byl například autoportrét člena poroty, kde místo klasického portrétu se na plátně objevilo velké srdce s iniciály a s vlajkami České republiky a Vietnamu symbolizující motto soutěže „Přátelství Čechů a Vietnamců“.„Jsem spokojený a mám dobrý pocit, že dívky našly odvahu se přihlásit a děkuji jejich rodičům, že svoje dcery podporují. Věřím, že i tento ročník posílí přátelství Vietnamců žijící v České republice a Čechů“ říká prezident soutěže Mgr. Tran Quang Hung.

V závěru byly dívky podrobené otázkám z řady porotců, na které odpovídaly pohotově, někdy i vtipně a bylo znát, že dívky již opustila nervozita, napětí a částečně i strach.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Po společné večeři byly dívky přepraveny v limuzíně AAA Auto Praha do hotelu, kde společně stráví celý přípravný týden zpestřený o promotion akce, jako např. návštěva Staroměstské radnice, Pražského hradu, plavbou po Vltavě, Charity Fashion Show a další.

Všichni se rozcházeli s přáním úspěšného finále v TOP HOTELU Praha 24. června 2012 od 19.00 hod. Semifinále natáčela Česká televize, která připravuje dokument pod názvem „Dcery vietnamského draka“ a bude odvysílán v měsíci listopad 2012.