Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Ministr smrti, hodnotí Hegera ochránci předčasně narozených dětí

Ministr smrti, hodnotí Hegera ochránci předčasně narozených dětí
zdroj: Mediafax

Nápad ministra zdravotnictví Leoše Hegera nezachraňovat předčasně narozené děti a nechat je de facto zemřít vyvolal protichůdné reakce. A to dokonce i mezi lidmi, kteří mezi sebou v bioetických otázkách většinou souhlasí.

Například protipotratové Hnutí pro život se zásadně postavilo proti ministrově nápadu. „Hnutí Pro život ČR oceňuje profesionální i lidský postoj neonatologů při poskytování péče předčasně narozeným dětem bez ohledu na současný limit pro takzvanou záchranu života, kterým je 24. týden těhotenství. Naopak odmítá pokusy Ministerstva zdravotnictví plošně omezit péči o tyto předčasně narozené děti. Je samozřejmé, že nejvíce prostředků spotřebují lidé na počátku a na konci života," uvedla mluvčí organice Zdeňka Rybová.

Totalitní ministerstvo smrti

Podle ní se lidé od zvířat liší tím, že o své nemocné a slabé pečují. „Každé dítě má svoji nezcizitelnou důstojnost a právo na ochranu, a to bez ohledu na dokonalost své fyzické schránky. Diskuse o tzv. kvalitě života a ekonomických úsporách vede přímo ke kultu těla a temné eugenice, připomínající mnohé totalitní režimy," dodala Rybová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz