Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Mediální poprava Nečase? Experti: Ještě to nepropuklo naplno

Mediální poprava Nečase? Experti: Ještě to nepropuklo naplno
zdroj: Mediafax

Ani současný mediální tlak vůči premiéru Nečasovi ze strany trojice nejsledovanějších médií v zemi, prý vládu nepoloží. Je to mj. proto, že kauza ještě nevypukla naplno, tvrdí politologové. Nicméně Nečas se již blíží stádiu takzvané mediální smrti - a nikoli nezaslouženě.

Zatímco ve středečním vydání MF Dnes se o premiéru Petru Nečasovi (ODS) v souvislosti s Drobilovou kauzou ještě nehovořilo napřímo, ve čtvrtek se s informacemi o Nečasově zapletení v případu ministra životního prostředí doslova roztrhl pytel. Tlak, pokračující mimo jiné výzvou Věcí Veřejných k okamžitému návratu premiéra z Bruselu a plánem ČSSD vyvolat hlasování o nedůvěře vládě pak prozatím graduje v pátečních novinových titulcích.

Pětidenní grilování

Zkušenosti z minula ukazují, že fatální následky pro popularitu politika má především dlouhodobě negativní referování na stránkách nejčtenějšího deníku Blesk a v úvodních reportážích hlavní zpravodajské relace TV Nova.

Těžkou munici, kterou kromě Blesku a Novy v pátek nasadil proti Nečasovi i deník MF Dnes, který s kauzou Drobil přišel jako první, tak podle experta Nečas ustát nemusí a když už, tak jen se značnými škodami.

Celý článek na ParlamentniListy.cz