Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Máte hlavu plnou nápadů? Bereme Vás!

Máte hlavu plnou nápadů? Bereme Vás!
zdroj: tisková zpráva

Nasměrujte svou kariéru na Rok jinak a Nadace Vodafone vám poskytne váš plat.

Máte šanci změnit (nejen) svůj život. Nadace Vodafone letos již posedmé vyhlašuje výběrové řízení do grantového programu Rok jinak. Přihlásit se můžete společně s organizací, kterou si sami vyberete, až do 19. září.

Propojování byznysu s neziskovým sektorem přináší pozitiva pro obě strany. Zkušení profesionálové z komerční sféry mohou dát své kariéře nový směr a smysl, získat další pracovní i životní zkušenosti a svou prací zanechat jasné, pozitivní dopady na konkrétní lidi. Neziskové organizace zadarmo získávají na rok zkušeného a motivovaného odborníka, který se umí na jejich činnost podívat z jiné perspektivy a přináší nová, efektivní řešení.

Mezi úspěšné uchazeče roku 2014 patří i Lenka Wimmerová, filmová a televizní režisérka a scénáristka. Natočila např. seriál Terapie II a podílela se na sérii TV filmů Soukromé pasti. Nastoupila na Rok jinak do Agentury pro rozvoj Broumovska, kde pomáhá se vznikem Institutu krásných umění a natáčí dokument o historii regionu. Především zde vytvořila sérii filmových dílen Filmfárum pro děti od 5 do 18 let. Pod heslem „ten, kdo tvoří, nezlobí“ rozvíjí u dětí tvůrčí přístup ke světu a naučí je třeba natočit vlastní film. Tvůrčí dílny Filmfárum mohou navštívit děti i jejich rodiče také v rámci letošního Karlovarského filmového festivalu, kde jsou součástí doprovodného programu.

RokJinak_Wimmerová_653x370 zdroj: tisková zpráva

Grant Rok jinak uděluje Nadace Vodafone každý rok až 7 žadatelům. Jde o českou variantu mezinárodního programu WorldofDifference, který funguje v 21 zemích. Od roku 2009, kdy byl program poprvé v ČR spuštěn, jejabsolvovalo 36 vítězných dvojic: uchazeč a neziskovka. Společně se jim podařilo např. spustit dárcovský portál darujme.cz, postavit Otevřenou zahradu v Brně - první zelenou pasivní administrativní budovu v ČR, spustit program podpory talentovaných romských studentů Gendalos, vytvořit recepturu a spustit výrobnu čerstvých těstovin Pasta Fidli, zlepšit obchodní výsledky kavárny Mlsná Kavka, která zaměstnává lidi znevýhodněné na trhu práce atd.

RokJinak_Kavka_653x370 zdroj: tisková zpráva

Rádi byste také nabídli své odborné zkušenosti neziskovce? Nebo by se vaší neziskovce hodil odborník např. na finance, propagaci či programování? Prostudujte si podmínky programu Rok jinak. Můžete také využít naší on-line burzy a vložit na stránky vlastní inzerát. Přihlášku je nutné podat nejpozději 19. září 2014.