Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Macek voličům Fischera: Vy vůbec nevíte, koho to volíte

Macek voličům Fischera: Vy vůbec nevíte, koho to volíte
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Miroslav Macek apeluje na občany: vůdce smečky se nevolí, ale vybírá, podobně jako prezident. Podle něj je sice pěkné, že lide upřednostňují „nestranické“ kandidáty na hlavu státu, neuvědomují si ale, že volí někoho, kdo se součástí politiky stane právě po zvolení.

Miroslav Macek pochválil na svém blogu Čechy za jejich postup pří vybírání příštího prezidenta. Ovšem jen ironicky. „Moc se mi líbí, kterak podle posledních - a to velmi předčasných - preferencí kandidátů na prezidenta, odpovídající (česky: respondenti) upřednostnili "nestranické" kandidáty, aby tak dali najevo svoji nevůli současnému establishmentu,“ uvedl v nadsázce.

„Aniž by si uvědomovali, že volí establishment příští. A v případě Fischera i ten minulý, ale to už je dávno a hlavně platí u nás přece, že kdo nic nedělá, ten nic nepokazí,“ dodal Macek, bývalý místopředseda ODS.

Podle něj by si lidé měli uvědomit, co to ve skutečnosti znamená, že nyní bude přímá volba prezidenta. „Proboha, kdy už si lidé konečně uvědomí, že vůdce smečky se nevolí, ale vybírá (z jednoho zcela nepopiratelného kandidáta), a to podle toho, jak umí ochránit svoji smečku v dobách ohrožení a nikoliv v letech tučných... To umí každý ňouma, byť by se jmenoval jakkoliv, třeba i Švejnar,“ narážel na dalšího kandidáta na prezidenta.