Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Luxus Davida Ratha. Za kolik by nakoupil u Pelikána?

Luxus Davida Ratha. Za kolik by nakoupil u Pelikána?
zdroj: tisková zpráva

O svátcích se chodí po návštěvách. Také jsme na jednu vyrazili, k panu hejtmanu Rathovi. Tak tady se dělá středočeská politika. V důstojné hmotě kožených klubovek, které znali již angličtí lordi. Podívejme se z jiného úhlu na luxus, který takzvaný „obyčejný člověk“ doma asi nemá.

Především musíme uznat, že pan hejtman je opravdu šetrný člověk a u kutnohorské firmy Triant, výrobce nábytku, pořídil vše o něco levněji než kdyby totéž nakoupil například přímo u firmy Pelikán-design z Brna, která stylový čalouněný nábytek zmíněné firmě Triant dodává, jak jsme ověřili přímo v Brně. Firma Triant totiž dělá jenom tzv. rovný nábytek, přes čalouny jsou v Brně. Středočeši tedy vyrobili jen skříně, stoly, dveře k původní knihovně, která zůstala po hejtmanu Bendlovi (ODS) a obklady stěn.

Podle ceníku, který otiskl Blesk, například 19 kusů židlí stálo Středočeský kraj 163 252 korun. U firmy Pelikán v e-shopu by podobné, kůží polstrované židle stály169 000. Totožná křesílka a klubovky by místo za 181 317 Kč pořídil u Pelikána za 193 000. Takže pan hejtman opravdu ušetřil.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz