Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Liška: Klaus je původcem krize v Česku

Liška: Klaus je původcem krize v Česku
zdroj: tisková zpráva

Předseda Strany zelených Ondřej Liška kritizoval projev prezidenta Václava Klause na ekonomickém fóru. Klause označil za původce zadlužení České republiky. Liška se v úterý obul i do TOP 09.

Předseda zelených Ondřej Liška reagoval na úterní prezidentova slova, že není nutné bojovat proti ustupující krizi, ale ozdravit veřejné finance.

"Slova pana prezidenta ztrácejí na věrohodnosti, protože on je typickým představitelem české polistopadové politiky, který nás do takovéto krize přivedl," prohlásil Liška.

Václava Klause viní ze špatného hospodaření s veřejnými financemi, plundrování státního majetku, vlivu lobbistů na politická rozhodnutí a zákulisních dohod s politickou opozicí, kterých se dopouštěl během svého dvacetiletého působení v politice.

"České veřejné finance jsou ve špatné kondici a kterákoliv příští vláda bude muset přikročit k jejich ozdravení," míní Liška.

Schwarzenberga bude mrzet, že se dal do spolku s Kalouskem

Exministr školství se v úterý opřel i do svých politických soupeřů v boji o sněmovnu. Valné mínění nemá o TOP 09. Její vedení mají prý v rukách skuteční šibalové. Liška to zmínil v online rozhovoru na webu Topzine.cz.

Téměř celý online rozhovor proběhl na téma státních maturit a dalších otázek z oblasti českého školství. I tak se ale Liška několikrát  zmínil o  politice.

„K TOP 09 řeknu jen tolik, že je mi Karla Schwarzenberga líto už teď. Je to slušný člověk a jednou ho bude velice mrzet, že se dal do spolku s lidmi jako Kalousek. Skutečné vedení TOP 09 mají v rukou zkušení šíbalové," zmínil Liška.

                                                                                                            www.parlamentnilisty.cz