Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Lékaři stahují výpovědi. Nemocnice ale některé z nich už nechtějí

Lékaři stahují výpovědi. Nemocnice ale některé z nich už nechtějí
zdroj: tisková zpráva

Ti lékaři, kteří dali loni ke konci roku výpověď, si to se svým odchodem z nemocnice rozmysleli a výpovědi zase stahují. Jenže někteří nebudou mít úspěch - nemocnice na jejich odchodu bude prý trvat, neboť nepracovali dobře.

Dalo se čekat, že všichni lékaři, kteří podali výpověď v rámci akce Děkujeme, odcházíme, nebudou chtít ve skutečnosti z nemocnic odejít. V pondělí lékařské odbory přitom zveřejnily, že výpovědi podalo již 3830 doktorů.

„Výpověď v nemocnici na Vinohradech podalo 81 lékařů, ale pět z nich už ji stáhlo," řekla v této souvislosti Právu mluvčí nemocnice Jana Jelínková. „Nezaručuji, že všichni, kteří výpověď podali, budou vzati zpět. S některými z nich spokojenost nebyla, a tak ji vedení klinik a následně vedení nemocnice přijme," uvedla Jelínková s tím, že s prací některých lékařů nebyla zrovna spokojenost.

V Motolské fakultní nemocnici je to obdobné. „Původně dalo v Motole výpověď 55 lékařů, ale čtyři už ji stáhli a další o tom také uvažují, ale to ještě nemám na stole," řekl Právu ředitel Motola Miloslav Ludvík.

Celý článek na ParlamentniListy.cz