Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Lékař: Vracíme se. Tomu pánovi z ODS radost neuděláme

Lékař: Vracíme se. Tomu pánovi z ODS radost neuděláme
zdroj: tisková zpráva

Šéf lékařského odborového klubu Martin Engel sice vyzval lékaře, aby ve shodě s memorandem stahovali výpovědi, ne všichni ale mají jasno, zda tak učiní. V kraji Vysočina a Zlín zatím lékaři ve výpovědích licitují s radikální situací v nemocnici v Uherském Hradišti.

Tady ředitel Antonín Karásek už dříve avizoval, že nehodlá smlouvat s lékaři ve výpovědi o jejich zpětvzetí. V Havířově lékaři výpovědi stáhnou natruc poslanci ODS Marku Šnajdrovi.

Připomeňme, že právě v Uherském Hradišti vyzval tamější ředitel všech 45 lékařů ve výpovědi v rámci akce Děkujeme, odcházíme, aby si na personálním oddělení vyřídili potřebné papíry k ukončení pracovního poměru. Navíc vedení naznačilo, že o tyto lékaře už nemá zájem.

Chcete zpátky? Tak výběrové řízení

"Každou žádost o přijetí do zaměstnání budeme zvažovat za standardních podmínek. Tečka," řekl ParlamentnímListům.cz ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Antonín Karásek. V praxi tak budou lékaři ucházející se o návrat do nemocnice nuceni absolvovat standardní výběrové řízení tak, jako nově příchozí lékaři. To znamená, že takto přijatý lékař nebude mít žádné bonusy lékaře pracujícího v nemocnici už delší dobu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz