Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Langer povolal Dalíka zpět k ODS. Jako kreativce

Langer povolal Dalíka zpět k ODS. Jako kreativce
zdroj: tisková zpráva

Lobbista Marek Dalík na podzim ohlásil odchod z politiky. Nyní si jej povolal šéf volebního týmu ODS Ivan Langer jakožto kreativního rádce v kampani.

Zářijové rozhodnutí Marka Dalíka, lobbisty a přítele předsedy ODS Mirka Topolánka, že odchází z politiky, nebylo konečné. Zpět si jej povolal šéf volebního týmu strany Ivan Langer.

"Marek Dalík není členem volebního štábu. Oslovil jsem ho jako konzultanta na kreativitu," vysvětlil Langer pro Lidové noviny s tím, že již před zrušenými podzimními volbami měl Dalík dobré nápady. Nápady však bude své "rodné" straně sdělovat zdarma, neopomněl dodat Langer.

Zdá se tedy, že politická hvězda Mirka Topolánka, se kterou spojil svou kariéru Dalík, začíná stoupat vzhůru. V září totiž byl Dalík znechucen mediálními i politickými ataky, když říkal že končí. "Poctivě platím vysoké daně, nepáchám žádnou trestnou činnost, přesto jsem ten nejhorší," stěžoval si tehdy.

Bylo to v době, kdy byl spojován s toskánskou aférou svého šéfa. Údajně měl vlastnit v italském Monte Argentariu vilu, ve které Topolánek trávil svou dovolenou. Dalík tam trávil své dny volna i během října.

Dalík nyní vysvětluje, že je jediným nepolitickým pamětníkem kampaně roku 2006, kdy ODS těsně porazila ČSSD.

Podle Langera budou i na jaře s kamapní ODS radit Artur J. Finkelstein a George Birnbaum. "Snížila se fixní částka, kterou platíme, a navýšila odměna za případné vítězství ve volbách. Takže nám zjevně věří," pochvaloval si v Lidových novinách Langer.

                                                                                                                            www.parlamentnilisty.cz