Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Langer k Johnovu oblíbenci: Vylezl Martinů po zádech a zvrací mu na hlavu

Langer k Johnovu oblíbenci: Vylezl Martinů po zádech a zvrací mu na hlavu
zdroj: Mediafax

Pondělní schůzka policejního prezidenta Oldřicha Martinů a premiéra Petra Nečase nepřinesla kýžené rozlousknutí oříšku. Pouze se potvrdil předpoklad, že po Václavu Klausovi podpoří Martinů i Nečas.

Rezignace se prozatím odkládá. A tak se co do významu bilaterální rozhovor Nečas - Martinů posunul až na druhé místo. Frčky se budou lámat na trilaterální výměně názorů Nečas-John-Martinů.

Hlubší rovina

Zasvěceným pozorovatelům celého hašteření o policejního prezidenta je jasné, že celý spor má daleko hlubší rovinu, která naráží na samou podstatu vládní koalice. MF Dnes v úvodu minulého týdne přinesla informaci o tom, že exministr vnitra Ivan Langer navštěvuje třikrát týdně premiéra Nečase, načež se ohradil John, že to považuje za ,,podpásové".

Premiér Nečas okamžitě reagoval invektivou, že mu Radek John nesdělil nic o tak zásadním kroku, jakým je odvolání policejního prezidenta a požádal jej o rozhovor mezi čtyřma očima. "To znamená bez přítomnosti kohokoliv jiného například ze strany Věcí veřejných, což se mimochodem ne vždy daří úplně úspěšně," neodpustil si Nečas rýpnutí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz