Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Kvůli Drábkovi prý může padnout celá vláda. Ministr se nebojí

Kvůli Drábkovi prý může padnout celá vláda. Ministr se nebojí
zdroj: Mediafax

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) chystá po revoluci v sociálních dávkách i změnu co se týče pravomocí stávkujících pracovníků. Právě nový zákon určující mantinely pro stávku by mohl ale položit celou vládu. Jak ParlamentnímListům.cz sdělili zástupci ČSSD, bude nejsilnější opoziční strana v případě, že zákon bude předložen, trvat na vyvolání hlasování o vyslovení nedůvěry vládě.

Ač kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) sice prozatím zažehnal všechny korupční i jiné skandály a, byť křehce, se drží, kvůli novému zákonu, který připravuje ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) může zřejmě definitivně padnout.

Čtěte také: Přestřelky mezi Sobotkou a Drábkem: Velký kinoteátr!

Ministerstvo práce a sociálních věcí totiž během čtrnácti dnů k připomínkovému řízení  pustí návrh zákona omezující práva osob, které by případně chtěly stávkovat. Do konce března by pak předpis měl jít rovnou na vládu.

A právě to by v případě, že by jej podpořila, pro ni mohlo být smrtící. Opoziční ČSSD se totiž netají svou nechutí k podobnému předpisu. V případě, že by prošel vládou, by prý vyvolala dokonce hlasování o nedůvěře. Už před časem to uvedl šéf strany Bohuslav Sobotka. A ze svého plánu neslevil.