Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Konec Bárty v Čechách? Ne. Vrátí se, tentokrát prý s profesionály

Konec Bárty v Čechách? Ne. Vrátí se, tentokrát prý s profesionály
zdroj: Mediafax

Vít Bárta s batohem plným sádla na zádech v živém vysílání, Bártovy cedule 'zde stavěla Skanska', David Rath napadl slovně Víta Bártu... Jméno exministra dopravy ještě ne tak dávno skloňovala média ve všech pádech. Podle několika zdrojů jeho vliv přese všechno neslábne.

Asi málokterý člen Věcí veřejných si dokázal před časem představit partaj bez Víta Bárty, jakožto dominantního tvůrce politické a mediální strategie celé strany. Jeho mediální hvězda ale v poslední době zapadá. Ztrácí funkce, ale bez vlivu prý není a nebude.

Manýry hvězd

"Začínal jsem u VV v době, kdy na tiskovky přišel jeden novinář, a to ještě regionální. Ale už tenkrát, když Bárta doslova rozrazil dveře Štefánikovky (sídlo strany - pozn. redakce), nepozdravil a jen zvolal: Všichni do zasedačky. Každý znervózněl, nechal práci prací a bral si zápisník, aby si poznamenal Bártovy rozkazy," prozradil pro ParlamentníListy.cz bývalý zaměstnanec Věcí veřejných, který si nepřál být jmenován.

Bárta údajně oplýval podobnými manýry i v ABL, zde by mu však z titulu funkce ředitele a majitele příslušely přeci jen daleko více než u demokratické politické strany. "ABL chtěla proniknout na trh bezpečnostních služeb do Afghánistánu. On si sezval majitele menších agentur na důležité jednání, v jehož prostředku se zvedl se slovy, že musí na letiště, protože jede do Grónska pozorovat velryby. Všichni zůstali jak opaření," dokládá Bártovy výstřelky v ABL jeden z účastníků porady.

Celý článek na ParlamentniListy.cz