Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Komunisté potvrzují: Hledáme vlastního kandidáta na Hrad. Může to být i...

Komunisté potvrzují: Hledáme vlastního kandidáta na Hrad. Může to být i...
zdroj: Mediafax

Jméno bývalého prvního československého kosmonauta se skutečně může objevit na kandidátní listině v boji o Pražský hrad. ParlamentnímListům.cz to potvrdil komunistický senátor Václav Homolka, neboť komunisté podle něj s Remkem stále počítají jako se svým stranickým kandidátem. "Remek v úvahu připadá. Je v tom našem širším výběru," řekl Homolka pro ParlamentníListy.cz.

Zatímco již včera vyšlo najevo, kdy si lidé budou moci poprvé zvolit svého prezidenta – tedy buď v termínech 11. ledna nebo 18. ledna 2013 -  komunisté stále přešlapují na místě a pořád nevědí, zda vůbec svého kandidáta do boje o Pražský hrad postaví.

„Já si myslím, že ten pravý čas určitě vystihneme a že se do toho vývoje zapojíme,“ řekl ale ParlamentnímListům.cz senátor Václav Homolka, jenž je jedním ze tří mužů z KSČM, kdo bude stranického prezidentského kandidáta vybírat. Kromě něj jako zástupce Senátu je v týmu "rudých"  ještě předseda partaje Vojtěch Filip a předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

Zatímco Kováčik nebyl pro ParlamentníListy.cz ohledně hledání toho správného kandidáta moc sdílný – je na dovolené a řekl pouze, že nominace strany ještě nebyly ukončené – Homolka prozradil už o  něco více.