Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Kočí v nahrávce: Vrátili jsme do hry Drobila

Kočí v nahrávce: Vrátili jsme do hry Drobila
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Kristýna Kočí se v nahrávce, kterou postupně zveřejňuje server Týden.cz, přiznala, že puč proti vlastní straně chystala s Petrem Tluchořem tři čtvrtě roku. Navíc se jim prý podařilo "vrátit do hry" exministra Pavla Drobila.

"Tahle akce je projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný," řekla Kočí mimo jiné v nahrávce. Kromě likvidace Věcí veřejných bylo cílem puče i navrácení Pavla Drobila do vlády. Ten rezignoval na post ministra životního prostředí poté, co Libor Michálek odhalil korupci ve Státním fondu životního prostředí, kterému šéfoval. Přišel s nahrávkami, kdy Drobilovi poradci plánovali podezřelé transakce.

"Pavel se už vrátil. My jsme ho spolu s Petrem (Tluchořem) vrátili do hry," řekla Kočí v nahrávce. Drobil ovšem prý o svém "navrácení do hry" nic neví. "Už je to podruhé, kdy mám nést zodpovědnost za to, že o mně někdo druhý nebo třetí hovoří. To ne," řekl exministr serveru Týden.cz s narážkou na kauzu okolo Michálka.

Že by se někdy v budoucnu do vlády vrátil, ovšem nepopřel. "Fakt mě tohle v tomhle okamžiku nezajímá," řekl jen. "Teď je důležité vyřešit tuhle krizi, důstojně pro ODS, důstojně pro tuto vládu, všechno ostatní je v tomto okamžiku 25. řád."

S Kočí byl Drobil přistižen na začátku března na tenisovém turnaji v Ostravě, kde se Češi utkali s Kazachstánem. Oba dva ovšem tvrdili, že se tam potkali zcela náhodně.

Celý článek na ParlamentniListy.cz