Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Klaus věděl o černých penězích, řekl. Teď prý může být nástupcem knížete

Klaus věděl o černých penězích, řekl. Teď prý může být nástupcem knížete
zdroj: tisková zpráva

stane na ministerstvu zahraničí nástupcem Karla Schwarzenberga, pokud ten bude zvolen prezidentem. Sám Kolář naznačil, že má vysoké ambice.

Místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek o úspěchu šéfa strany v prezidentské volbě na počátku příštího roku vůbec nepochybuje: „Jsem přesvědčen, že pan Schwarzenberg bude prezidentem České republiky, protože kdo chce volit osobnost evropského formátu, pak nemá nikoho jiného než Karla Schwarzenberga,“ řekl ParlamentnímListům.cz Miroslav Kalousek.

Kolář: Mám vyšší ambice

Spekulace o budoucnosti Koláře a jeho možné účasti ve vládě se objevily v souvislosti s informacemi, že jako český velvyslanec v Rusku má v listopadu ukončit svou diplomatickou misi už po dvou, místo obvyklých čtyřech letech. A mluvčí ministerstva zahraničí potvrdil, že úřad už řešil náhradu. Informace, že by diplomat po téměř dvaceti letech ve státních službách odešel do soukromého sektoru, konkrétně do PPF k největšímu českému boháči Petru Kellnerovi, odmítla PPF i sám Kolář. „Prosím, nepodceňujte mě, když už, tak bych měl vyšší ambice,“ prohlásil osmačtyřicetiletý velvyslanec v Rusku.