Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Klaus odsoudil nátlak lékařů. Češi mu rozumějí, tvrdí Hájek

Klaus odsoudil nátlak lékařů. Češi mu rozumějí, tvrdí Hájek
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Od samého začátku stál prezident Václav Klaus proti akci Děkujeme odcházíme, kterou označil za nepřípustné vydírání. Ze své pozice bezesporu ovlivňuje veřejné mínění, ať už je jakékoliv.

Například ještě v březnu loňského roku měli mladí lékaři, kteří vyjádřili své nespokojení s platovými podmínkami, podporu téměř čtyř pětin domácí populace. Při novoročním projevu Klaus lékaře „oficiálně" odsoudil. Z aktuálního exkluzivního průzkumu společnosti SANEP pak vyplynulo, že dnes už mají nespokojení lékaři podávající hromadné výpovědi podporu necelé třetiny veřejnosti.

Z průzkumu společnosti MÉDEA RESEARCH, který se uskutečnil ve dnech 4. - 13. 1. 2011 pal vyplynulo, že způsob protestu lékařů neschvaluje 59 procent respondentů, pochopení pro něj má jen 24 procent dotázaných.

Ví, kdy být jízlivý

"Pan prezident už jako premiér i ministr financí vynikal uštěpačným humorem," uvedl pro ParlamentníListy.cz politolog Zdeněk Zbořil. „Vždy obdivoval britskou premiérku Margaret Thatcherovou a podobně jako ona, vždy vystupoval proti všemu, co mělo podobu odborářské organizovanosti," připomněl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz