Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Klaus by měl mlčet, školství nerozumí, tvrdí Duchoslav

Klaus by měl mlčet, školství nerozumí, tvrdí Duchoslav
zdroj: Mediafax

Petr Duchoslav se na webu Jiřího Paroubka VašeVěc.cz pustil do prezidenta Václava Klause kvůli jeho výrokům na adresu protestujících akademiků. Podle něj je pro Klause nepřítelem každý, kdo nesouhlasí.

Klaus uvedl, že akademici hrají falešnou hru na svobodu a podpořil ministra školství Josefa Dobeše. „Klaus přilil olej do ohně do eskalujícího sporu mezi vysokoškolskými akademiky a ministerstvem školství, jež personifikuje kontroverzní ministr Dobeš. Prezident prokázal elementární nepochopení problematiky a hlavně věcného záměru zákona o vysokých školách,“ zlobí se Duchoslav.

Černobílé vidění světa

Paroubkův web přitom s akademiky souhlasí a tvrdí, že postup ministerstva rozhodně nijak nezvýší kvalitu českého školství. „Klaus bohužel neměl nikdy pochopení pro ,,jinakost“ odlišných názorových proudů ve společnosti. Pokud se mu něco nezamlouvá, tak to okamžitě ,,profesorsky“ zkritizuje,“ pokračuje Duchoslav.

„To je prezidentova představa o svobodné a demokratické společnosti – nalinkované černobílé vidění světa podle přesně daného ideologického schématu. Kdo není jeho součástí, je automaticky nepřítel. Prezidentova snaha vyjadřovat se všude a ke všemu je tak mnohdy kontraproduktivní. Někdy je proto lepší mlčeti zlato, pane prezidente,“ dodává autor.