Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kde lze v domácnosti smysluplně ušetřit?

Kde lze v domácnosti smysluplně ušetřit?
zdroj: tisková zpráva

Novoroční předsevzetí mají mnoho podob, ale obecně se dají shrnout do konstatování, že lidé by rádi žili lépe a účelně. S tím se nevyhnutelně pojí i touha po finančních úsporách, jenže řada z nás právě kvůli ní skáče na špek obchodníkům s deštěm.

Nemusí jít přitom jen o nevýhodné půjčky nebo finanční produkty. Největší tma v tomhle případě nebývá pod svícnem, ale pod kamny, respektive třeba pod bojlerem. Ať už vaši domácnost pohání elektřina, plyn nebo kombinace obojího, je důležité si při snaze ušetřit zachovat zdravou obezřetnost.

Schválně si zkuste na srovnávacím portálu Srovnam.cz vypsat aktuální nabídky dodavatelů energií pro vaše odběrné místo. Zabere to sotva půl minuty – stačí poštovní směrovací číslo a například výše stávajících záloh. Už vidíte nejvýhodnější nabídku?

Právě zde je největší výhoda Srovnám.cz. Nesleduje totiž jen cenu, ale porovnává skutečnou výhodnost nabídky a uvádí její detailní podmínky, např. automatické prodloužení smlouvy nebo případné sankce.

A pokud se rozhodnete k některému z dostupných dodavatelů přejít, i tady je vám Srovnam.cz k ruce a poradí nejenom s jednotlivými kroky, které je potřeba udělat, ale také s terminologií, která na trhu energií – a tím pádem i ve smlouvách – číhá. 

Žít šetrněji je smysluplný cíl, ale je dobré si při jeho naplňování dávat pozor, aby měly smysl i smlouvy, ke kterým se upisujete!

Zdroje: