Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Kalousku, já jsem veselý pejsek. Řekl Zeman a rozjel palbu na vládu

Kalousku, já jsem veselý pejsek. Řekl Zeman a rozjel palbu na vládu
zdroj: Mediafax

Kandidát na úřad prezidenta Miloš Zeman se sešel v pondělí se studenty Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Více než dvě stovky studentů se zajímaly o různé věci související se Zemanovým postojem vůči vládě, ekonomice i korupci. Po přednášce si ale Miloš Zeman našel čas i na popovídání s ParlamentnímiListy.cz

Miloš Zeman je zatím, jak sám říká, neoficiální kandidát, protože oficiální kandidát ještě není nikdo. Připomněl, že adepti na prezidentský úřad Jan Fischer a Jan Švejnar řekli, že budou sbírat 50 tisíc podpisů. Totéž řekli i další kandidáti. „Takže si myslím, že je to vlastně takový mediální humbuk, když se oficiálně mluví o kandidátech, kteří vlastně ještě oficiálně nekandidují,“ směje se Zeman.

Řekl jsem, že do toho jdu, když bude přímá volba prezidenta. Své slovo jsem dodržel

Zeman nechce kandidovat za žádnou stranu. „Na návrh předsedy Královehradeckého kraje SPOZ Vratislava Mlynáře bylo dohodnuto obnovit činnost občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana, které by se stalo základnou pro kandidaturu v prezidentské volbě,“ řekl Zeman. Připomeňme, že Zeman ještě před schválením zákona dával jednoznačně najevo, že vstoupí do prezidentského klání pouze v případě, že bude prezident volen plebiscitem. Také on sbírá oněch potřebných 50 tisíc hlasů.

Studenti glosovali, že ministr Miroslav Kalousek, který navštívil právnickou fakultu minulý čtvrtek, prohlásil, že prezidentská kampaň připomíná spíše televizní pořad „Chcete mě?“. „Já ovšem nejsem smutný pejsek, já jsem velmi veselý pejsek,“ upřesnil Miloš Zeman s potutelným úsměvem.