Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Kalouska rozhodil aprílový žertík. Na tiskovce nebyl ve své kůži

Kalouska rozhodil aprílový žertík. Na tiskovce nebyl ve své kůži
Miroslav Kalousek | zdroj: Mediafax

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) nebyl na úterní tiskové konferenci podle nejsledovanější zpravodajské relace TV Nova ve své kůži a působil prý hodně zvláštním způsobem. Podle reportérky hlavního zpravodajství je otázkou, zda za jeho rozrušením stál aprílový žert imitátora Petra Jablonského, který se v telefonu vydával za prezidenta Miloše Zemana, nebo měl ministr jen hodně náročné Velikonoce.

TV Nova odvysílala ve večerních Televizních novinách reportáž o tom, že jindy bodrý ministr financí Miroslav Kalousek působil hodně zvláštním způsobem. Těžko prý hledal slova, navíc špatně artikuloval, píše se i v článku na webu tn.cz pod titulkem "Měl ministr Kalousek náročné Velikonoce? Na tiskovce nebyl ve své kůži".

Úterní Televizní noviny TV Nova přitom podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s., sledovalo přes 2 miliony diváků, tedy 52 % všech lidí u televizních obrazovek.

Kalousek na tiskové konferenci představoval hospodaření státu a stav rozpočtu. Ačkoli prezentoval příznivá data, protože je český rozpočet za první letošní čtvrtrok v přebytku 14 miliard korun a jde o nejlepší výsledek rozpočtu ke konci března od roku 2006, ministr byl podle TV Nova očividně rozhozený.

"Tak k té první otázce… Samozřejmě, že," zasekl se Kalousek při odpovědi a po několika dlouhých vteřinách si nechal otázku zopakovat.

To ale podle tn.cz nebylo jediné ministrovo zaváhání. Po tiskové konferenci se řeč stočila i na zmíněný aprílový vtípek imitátora Petra Jablonského. I v tomto vysvětlování se mu prý pořádně pletl jazyk.

"Bulvární žerty mi vůbec nevadí. Koneckonců dávají příležitost těm žurnalistům, který by se neuživili ani tou bulvární žardolistikou, kterou vydávají za seriózní," řekl Kalousek. Zároveň dodal, že celý vtip prokoukl: "Na závěr toho rozhovoru jsem řekl, že vím, že nemluvím s Milošem Zemanem".

"Je otázkou, zda byl tak rozhozený z rozhovoru, ve kterém si z něj vystřelil imitátor vydávajícího se za prezidenta Miloše Zemana, nebo měl náročné Velikonoce," spekuluje TV Nova.

Zdroje: