Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kalousek: Protestů a la Řecko se nebojím, naše odbory to pochopí

Kalousek: Protestů a la Řecko se nebojím, naše odbory to pochopí
zdroj: tisková zpráva

Ministr financí Miroslav Kalousek si nemyslí, že by české odbory případnými protesty ohrozily reformní kroky vlády tak, jako se to děje v Řecku. Věří totiž, že trpělivou komunikací a vysvětlováním odboráři pochopí prospěšnost vládních záměrů.

„Řecké odboráře upřímně řečeno nechápu, je přeci očividné, že svými stávkami řeckou ekonomiku výrazně poškozují a zhoršují tak už dost napjatou situaci," uvedl Kalousek pro měsíčník PVS - Parlament, Vláda, Samospráva s přesvědčením, že „odboráři u nás jsou jiní".

Aby nediktovali jiní

"My ještě máme možnost rozhodnout sami a zdánlivě tvrdé kroky musíme provést proto, by nám později nebyla zvenčí nadiktována opatření ještě tvrdší," konstatoval ministr. Podle něj lidé snad už pochopili, že se nelze donekonečna zadlužovat.

Proto se Kalousek ani neobává, že by TOP 09 spolu s vládní koalicí ztratila už v nastávajících komunálních volbách podporu voličů. „Už před volbami jsme otevřeně říkali, co musíme udělat, abychom vystoupili z cesty přes Maďarsko do Řecka. Lidé věděli, co budeme prosazovat a s tím vědomím nás také volili," myslí si Kalousek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz