Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kalousek musí před prací trpět karavan s nápisy ´úřednická mafie´

Kalousek musí před prací trpět karavan s nápisy ´úřednická mafie´
zdroj: tisková zpráva

Přímo před vchodem do budovy ministerstva financí stojí už týdny bílý karavan polepený nápisy. Přestože hanobí právě tento resort, úředníci proti němu zasáhnout nemohou.

O nežádanou reklamu má postaráno momentálně nejsledovanější centrální úřad. Přímo před vchodem do budovy ministerstva financí je zaparkován bílý karavan. Na jednom z mnoha nápisů, jimiž je polepen, si kolemjdoucí mohou přečíst, že ministerstvo financí je semeništěm korupce. Další cedule obviňuje úřad z falšování a antidatování, na jiné se píše o justiční úřednické mafii.

„Abych o tom nevěděl, když mi parkuje přímo pod oknem," reaguje pro ParlamentníListy.cz Ondřej Jakob, mluvčí ministerstva financí. „Ten člověk řeší nějaký svůj individuální případ a tímhle způsobem ho ventiluje," vysvětluje Jakob. Podle něj jde o záležitost finančního ředitelství, takže nechápe, proč muž svůj protest namířil vůči ministerstvu financí.

Praze 1 protest proti ministerstvu financí nevadí.

Karavan stojí na takzvané modré zóně, v níž mohou parkovat abonenti, tedy obyvatelé a podnikatelé sídlící v dané oblasti. „Domluvil si to s Prahou 1, protože jí pozemek patří. My sami máme jen pár parkovacích míst," glosuje Jakob skutečnost, že karavan stojí v místě, kde by mohly parkovat vozy úřadu a kde si ho musí všimnout skoro všichni návštěvníci i zaměstnanci ministerstva financí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz