Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

John seknul Langera. Zrušil mu smlouvy za 200 milionů

John seknul Langera. Zrušil mu smlouvy za 200 milionů
zdroj: tisková zpráva

Ministerstvu vnitra se podařilo nalézt další rezervy ve svém rozpočtu. Rozvázalo totiž nevýhodnou smlouvu o pronájmu domu. Stalo se tak dílem náhody nebo přesněji "chybou protivníka“, který porušil podmínky nájemní smlouvy uzavřené ještě za ministra Ivana Langera?

Už výběrové řízení vyhlášené ministerstvem vnitra (MV) v roce 2008 provázela celá řada pochybností. Otazníky vzbuzuje už jen to, že firma Temparano, která nakonec tendr vyhrála, vznikla den před vyhlášením výběrového řízení, o čemž už ParlamentníListy.cz informovaly.

Chybička se vloudila

Společnost Temparano porušila nájemní smlouvu, když pronajala panu Peteru Červenkovi lázeňský dům Myslivna. Nájemní smlouva byla totiž uzavřena bez souhlasu a vědomí ministerstva vnitra.

"Zařízení služeb pro MV sice obdrželo v září loňského roku žádost společnosti TEMPARANO o svolení k podnájmu tohoto lázeňského domu. Nicméně požadavku nebylo vyhověno, protože žádost nebyla dostatečně odůvodněna a navrhovaný účel podnájmu byl v rozporu s účelem nájmu sjednaným v nájemní smlouvě. Nájemce však nevyčkal ani odpovědi ministerstva a objekt okamžitě pronajal. Ministerstvo se o uzavřené podnájemní smlouvě dozvědělo až v polovině března 2011 a okamžitě reagovalo," sdělil serveru tiskový mluvčí vnitra Pavel Novák.

Celý článek na ParlamentniListy.cz