Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

John pošle na KSČM sledovače. Jsme zvyklí, říká rudý poslanec

John pošle na KSČM sledovače. Jsme zvyklí, říká rudý poslanec
zdroj: tisková zpráva

Komunistická strana Čech a Moravy je v hledáčku vnitra, ve věci případého zrušení strany se údajně může angažovat i BIS. Centrem pozornosti budou veřejné projevy této strany. Přesto se komunisti takové pozornosti prý nebojí.

Výroky, které v poslední době zazněly z úst některých jejich poslanců a tím opět vzbudily bouři nevole, pokládají odpůrci strany za nepřijatelné. A rozhodně ne za něco, co by bylo porušením zákona.

"Jsme celých dvacet let zvyklí na to, že se stále proti nám obracejí snahy nás zrušit a oslabit tak opozici. Pokud vláda skutečně myslí vážně to, že by se na nás zaměřilo detailně ministerstvo vnitra i Bezpečnostní informační služba (BIS), nebojíme se. Snahy o to nás zkompromitovat se také táhnou více než dvě desítky let. Nikdy jsme však žádný důkaz k tomu, aby skutečně měl Ústavní soud důvod nás zrušit, nedali," uvedl pro ParlamentníListy.cz Alexandr Černý (KSČM), který je zároveň místopředsedou branně-bezpečnostního výboru sněmovny.

Podle něj jde opět o zástupný problém, kterým chce vláda odvrátit pozornost od aktuálního nepříliš příznivého vývoje politické situace.

Celý článek na Parlamentnilisty.cz