Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

John: Kočí dostala 120 milionů od ODS. Drobil: Musel se zbláznit

John: Kočí dostala 120 milionů od ODS. Drobil: Musel se zbláznit
zdroj: Mediafax

Podle šéfa Věcí veřejných Radka Johna je třeba upřít pozornost na to, kdo a proč chce jeho stranu zničit. Kristýna Kočí údajně dostala od ODS 120 milionů, aby rozložila VV. Prý to zaznělo i na nahrávce. Nic takového ale Kočí neřekla.

Věci veřejné jsou směšné. "Ano," kývl Radek John v nedělních Otázkách Václava Moravce. "Naše politická směšnost byla v tom, že jsme přišli s tím, že opravdu jde zastavit kradení v tomto státě. Nějaký odpor jsme čekali, ale taková mediální kampaň, to je síla."

Někdo nás chce zničit

Že někdo chce jeho stranu zničit, je podle něj očividné. "Však se podívejte, objevil se skandál, že si pan Dalík řekl o obrovský úplatek, což je otřesné, ale Mladá fronta hned přišla s nahrávkou Věcí veřejných. Ta je pak v obrovském článku na titulní straně, zatímco Dalík, který je daleko závažnější, se krčí v malinkém článečku někde na třetí stránce."

John také zaspekuloval, zda mají VV zůstávat ve vládě. Pokud ano, tak se musí změnit koaliční smlouva. Místopředseda ODS a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v ČT k tomu řekl, že to je věc dalšího jednání, především ale s premiérem Petrem Nečasem.

ODS uplatila Kočí

Největší překvapení ale způsobil John tím, že obvinil ODS, že nabídla Kristýně Kočí 120 milionů korun, aby rozložila Věci veřejné.

ParlamentníListy.cz kontaktovaly několik vrcholných činitelů ODS. První místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová odmítla poskytnout komentář k výrokům Radka Johna s tím, že se účastní terezínské tryzny a pořad nesledovala. Místopředseda ODS Pavel Drobil ParlamentnímListům.cz sdělil, že se Radek John musel zbláznit.

Celý článek na ParlementniListy.cz