Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

John chce vyčíslit úsporu v adresnosti dávek. Drábek: To nelze

John chce vyčíslit úsporu v adresnosti dávek. Drábek: To nelze
zdroj: Mediafax

Věci veřejné nenechává v klidu situace v resortu práce a sociálních věcí. Po ministru Jaromíru Drábkovi nyní požadují, aby jim sdělil, kolik se uspoří v adresnosti dávek. A vzniklou úsporu požadují převést na systém veřejně prospěšných prací, jinak se neztlumí napětí v sociálně vyloučených oblastech. Minimálně první požadavek jim však šéf resortu práce nesplní.

Předseda Věcí veřejných Radek John se po dnešním jednání výkonné rady obrátil s několika požadavky své strany na ministra práce a sociálních věcí. „Očekáváme, že ministr Jaromír Drábek jasně sdělí, jakou částku ministerstvo práce a sociálních věcí uspoří v adresnosti sociálních dávek,“ prohlásil šéf VV. „Dopředu to vyčíslit nelze,“ glosuje pro ParlamentníListy.cz ministr práce Jaromír Drábek první Johnův požadavek.

Tím dalším je, aby úspora vzniklá aplikováním adresnosti sociálních dávek byla převedena na systém veřejně prospěšných prací. Ty jsou podle Věcí veřejných zvláště v sociálně vyloučených oblastech, jako je například Šluknovsko či sever Moravy a Čech, jedinou možností, jak ztlumit sociální napětí. „O námětech VV jsem připraven diskutovat, nikoli však prostřednictvím médií,“ vybírá si ministr jinou platformu, než jakou zvolil při diktování požadavků koaliční partner.