Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Pořád se vrtáte v tom Havlovi! Bulvár je hyenním společenstvím, soptí Kubišová

Pořád se vrtáte v tom Havlovi! Bulvár je hyenním společenstvím, soptí Kubišová
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Bulvární deníky se již nějaký ten pátek zaobírají exprezidentem Václavem Havlem – řeší jeho milenky, zdraví, narozeniny a nyní i jeho majetek. Havel totiž postupně na svou ženu Dagmar přepisuje nemovitosti. A Blesk i Aha to podrobně od pondělí rozmazávají. To se však nelíbí „chartistům“ Martě Kubišové a Johnu Bokovi.

"Je to nemocný člověk a bulvár tím ukazuje, že je hyenním společenstvím, když o tom píše," míní na to Bok. Kubišové to také nevoní. "Ty deníky už mají asi okurkovou sezónu dlouho," kritizuje pak toto téma.

Cena domu 20 milionů

Podle pondělního Aha! na konci září přenechal Václav Havel své manželce Dagmar polovinu statku ve Žďárci, kde trávil dětství. V pátek byla provedena změna vlastníka vily v pražských Střešovicích, kterou Havlovi už léta obývají. Teď vila za nejméně 60 milionů patří výhradně Dagmar Havlové.

Havel si ovšem zajistil, aby měl na vilu takzvané věcné břemeno užívání. Má tak zajištěno, že může užívat nemovitost bez ohledu na jakékoli vlastnické změny. Zatím si bývalý prezident ponechal polovinu chalupy Hrádeček na Trutnovsku, kam jezdí relaxovat. Druhá půlka připadla Dagmar Havlové už před šesti lety. Cena historického domu se odhaduje na 20 milionů.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.