Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Janáčková: Od Kocába znám jen píseň S cizí ženou v cizím pokoji

Janáčková: Od Kocába znám jen píseň S cizí ženou v cizím pokoji
zdroj: tisková zpráva

Kontroverzní senátorka se na ČT otřela o ministra Kocába a znovu zopakovala, že v Česku rasimus není.

Janáčková v pondělním vydání pořadu Hyde park uvedla, že si není vědoma rasismu v Česku, za vše může prý akorát přehnaná medializace. V zápětí nicméně dodala, že jakékoli projevy rasové diskriminace považuje za nešťastné.



Nejsem rasistka

Sama sebe za rasistku nepovažuje. „Starám se o většinové i o menšinové obyvatele svého městského obvodu," uvedla starostka Ostravy - Mariánské Hory a Hulváků.

Dotazy diváků pořadu se pochopitelně točily kolem nedávného útoku zápalnou lahví na romskou rodinu v kolonii Bedřiška, kterou spravuje právě starostka Janáčková. Ta zopakovala své nedávné tvrzení, že existují indicie nafingování celého útoku právě poškozenou rodinou Podraných.

Chtějí odejít do Kanady

Prý tak chtěli získat jasný důkaz o diskriminaci pro účely azylového řízení v Kanadě. Dodala, že toto je i jedna z vyšetřovacích verzí policie, pokud by se však nepotvrdila, je prý ochotna se za tyto spekulace omluvit.

Vlastní zavinění popřel přímo během pořadu Dušan Podraný, otec dívky, do jejíhož pokoje kdosi vhodil onu zápalnou lahev.

Nevytvářím ghetto

Nezařazená senátorka Liana Janáčková taky odmítla nařčení, že do Bedřišky sestěhovává Romy a ti zde pak musejí žít v nepřijatelných podmínkách. „Osada Bedřiška je přijatelné místo k bydlení, pokud si to tam Romové sami nezdevastují," vysvětlila. Dodala, že v oblasti působí terénní pracovníci najatí radnicí.

V závěru pořadu Janáčková opět kritizovala takzvanou politickou korektnost. „Není vhodné, aby se v této republice něco říkalo otevřeně," posteskla si a vzápětí na adresu pozitivní diskriminace dodala, že „vzdělaní a slušní si pomohou sami, není třeba je vodit za ruku."

www.parlamentnilisty.cz