Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Jakl začne na protest kouřit, pokud se uzákoní zákaz kouření v hospodách

Jakl začne na protest kouřit, pokud se uzákoní zákaz kouření v hospodách
zdroj: tisková zpráva

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl o plošném zákazu kouření v restauracích nechce slyšet. Řekl to ParlamentnimListum.cz jako reakci na to, že poslanec ODS Boris Šťastný chce časem prostřednictvím zákona úplně zakázat kouření v restauracích.

Podle Ladislava Jakla se v celé záležitosti pořád jedná o ohromné nepochopení celého problému. Zákazy kouření v soukromých restauracích nemají podle něho nic co do činění s ochranou nekuřáků. Jde o nabídku služby, kterou lze lze přijmout, nebo odmítnout. „Jeden nabízí, druhý přijímá a třetí jim to chce silou zakázat," uvedl Jakl pro ParlamentniListy.cz.

Když začne platit zákaz, začnu kouřit

Na trhu je veliké množství nabídek služeb, které vyhovují jen někomu. To je podle Jakla úplně v pořádku.

„Může jít mnich na striptýz a dožadovat se ochrany před pohledem na hanbaté dívky? Nebo alergik do skleníku a požadovat likvidaci všech květu?" ptá se Jakl.

Podle Jakla tedy nejde o kouření, ale o spor s výkladem, podle kterého jsou restaurace znárodněnou všelidovou službou, a ne soukromým podnikem. „Jsem nekuřák, až uzákoní takový zákaz, začnu na protest kouřit," řekl ParlamentnímListům.cz prezidentův tajemník.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz