Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Já jsem Bismarck a Schwarzenberg je císař Vilém, říká Kalousek

Já jsem Bismarck a Schwarzenberg je císař Vilém, říká Kalousek
zdroj: tisková zpráva

Místopředseda TOP 09 Kalousek v rozhovoru pro týdeník Reflex odmítá, že by stranu řídil on a ne předseda Schwarzenberg. Jsme jako císař Vilém a Bismarck, použil historické srovnání.

V čele třetí nejsilnější parlamentní strany to znamenitě klape. „Ve vedení jiných stran si lidé zdravě konkurují neb si jdou rovnou po krku. Je to tak v ODS a ČSSD. My si užíváme komfortu, že u nás to není. Není jediný důvod si jít po krku," říká v rozhovoru pro týdeník Reflex místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek o spolupráci s předsedou strany Karlem Schwarzenbergem.

Dojem, že stranu ve skutečnosti řídí on sám, vyvrací Kalousek vysvětlením, že má na starosti osmdesát procent operativy, ale dvacet procent skutečně zásadních strategických věcí rozhoduje předseda. „Mám předsedu z významné šlechtické rodiny. Zkusím dát proto přirovnání z historie. Může to znít hodně nafoukaně, ale hodilo by se přirovnání vztahu Viléma I. a Bismarcka," připodobnil sám sebe k Železnému kancléři, jednomu z nejvýznamnějších politiků 19. století.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz