Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Hušák se vysmál Cupkově ´konspiračním teoriím´ o nehodě

Hušák se vysmál Cupkově ´konspiračním teoriím´ o nehodě
zdroj: Mediafax

Se zpožděním přišel insolvenční správce Sazky Josef Cupka oznámit na policii podrobnosti nehody, při níž ho srazilo auto s ruským řidičem. Vedly ho k tomu i signály, že se na něj připravuje diskreditační kampaň. Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák se mu vysmál a prohlásil, že jen zásobuje média konspiračními teoriemi.

Insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku nabralo na přechodu auto a na kapotě ho vláčelo několik metrů. I když se to odehrálo v úterý dopoledne, přišel to Cupka ohlásit na policii až o den později. „Způsob, jakým se incident odehrál, se standardní běžné nehodě podle svědků nepodobá," zdůvodnila jeho mluvčí Lenka Tichá, proč se nakonec Cupka rozhodl nehodu nahlásit.

Co se tedy v inkriminovanou chvíli stalo? Stříbrné auto značky Škoda zastavilo na Karlově náměstí v Praze před přechodem a až poté, co Cupka došel přibližně do poloviny vozovky, se vůz náhle rozjel. Řidič ruské národnosti také po nárazu ihned nezastavil, ale vláčel správce na kapotě vozu několik metrů.

K nehodě už došlo. Na diskreditační kampaň může dojít

Cupka je s odstupem času přesvědčen, že nehoda vůbec nemusela být náhodnou. „Událost se jeví velmi nestandardně také v kontextu s tím, že tým insolvenčního správce má signály, že se připravuje na insolvenčního správce jako současného šéfa Sazky diskreditační kampaň," uvedla k tomu ještě jeho mluvčí.

Tato vyjádření zvedla ze židle bývalého generálního ředitele Sazky a stále ještě předsedy jejího představenstva Aleše Hušáka. „Je zvláštní, že člověk, který tvrdí, že ho údajně srazilo auto a vláčelo ho několik metrů, nezavolá hned policii, ale místo toho několik hodin poté začne konspiračními teoriemi zásobovat média a policii vše oznámí teprve druhý den," podivuje se Hušák.

Hušák doporučuje film Vrtěti psem

Pak už se ale insolvenčnímu správci doslova vysmívá. „V této souvislosti doporučuji film Vrtěti psem. Zároveň sděluji, že jsem včera dostal průjem a také mohu konstatovat, že nemusel být náhodný. Způsob, jakým se průjem odehrál, se standardnímu průjmu podle svědků nepodobá," dává bývalý neomezený vládce Sazky svému vyjádření korunu.

Hušákovo vyjádření do redakce dorazilo z mailové schránky na Seznamu.cz, proto se ParlamentniListy.cz obrátily na mluvčího společnosti Bestsport Jana Tuny, tedy někdejšího mluvčího Sazky, který následoval svého šéfa Hušáka poté, co byl konkurzním správcem Cupkou odvolán z vedení loterijní společnosti.

"Pan Hušák je momentálně na dovolené, proto posílal mail prostřednictvím schránky na Seznamu.cz, nicméně mohu potvrdit autenticitu mailu a jeho obsahu," řekl ParlamentnímListům.cz Jan Tuna. Kdy se má Hušák z dovolené vrátit, Tuna neví.