Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Hulinský: Příjmy mám milionové, ale dal jsem půl milionu spastikům

Hulinský: Příjmy mám milionové, ale dal jsem půl milionu spastikům
zdroj: tisková zpráva

Předseda ČSSD v hlavním městě Petr Hulinský striktně odmítá, že by v pražské organizaci byly nějaké černé peníze. Jiří Poche prý byl jediný a naprosto výjimečný případ. Místopředseda oranžové strany v metropoli totiž přiznal, že část svých výdělků odvádí ČSSD prostřednictvím fingovaných osob, tedy na černo. Proč to Poche udělal, zatím nevysvětlil.

Radní Jiří Poche, jehož příjem z Pražské energetiky je ročně 1,1 milionu čistého, přiznal Hospodářským novinám, že loni věnoval 300 tisíc z této částky straně. Na tom by nebylo nic tak špatného, ale Poche peníze věnoval prostřednictvím několika lidí. Důvod je jednoduchý,  politik si myslel, že stranické příspěvky do 50 tisíc se nedaní. Přitom příspěvky a sponzorské dary jsou od daně osvobozeny.

Podle předsedy pražské ČSSD Petra Hulinského se jedná o selhání jednotlivce. „Nikdo o tom nevěděl a rozhodně žádné jiné černé peníze nemáme. Šlo o výjimečný případ," řekl ParlamentnímListům.cz rezolutně Hulinský. Ten sám figuruje mezi sponzory s darem 30 000 korun.

Celý článek na ParlamentniListy.cz