Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Paroubek nabídl pomoc rodné Praze. Dienstbierovi ale ne

Paroubek nabídl pomoc rodné Praze. Dienstbierovi ale ne
zdroj: tisková zpráva

Pražský sociální demokrat Jiří Paroubek na členské schůze nechodí, do předvolební kampaně ovšem nabídl rodné organizaci na Praze 5 pomocnou ruku. S pomocí však nemá počítat stranický kandidát na pražského primátora Jiří Dienstbier ml.

Kromě toho, že roky šéfoval sociální demokracii a nyní pracuje ve sněmovně jako poslanec Ústeckého kraje, je Jiří Paroubek zapsán v místním sdružení ČSSD v Praze 5, kde to „dotáhl" až na předsedu Obvodního výkonného výboru.

Jak řekl serveru ParlamentníListy.cz, na členské schůze místní organizace nechodí, ale před komunálními volbami se možná do Prahy „vrátí". „Záleží na tom, co budou požadovat. Já jsem připraven některé kandidáty podpořit," řekl Paroubek.

I když se coby poslanec soustředí na ústecký region, stále se cítí v pražské ČSSD doma. „Na schůze místní organizace nechodím, na to snad ani není čas. Ale tady jsem členem léta, tady jsem léta pracoval, tady jsem se dostal na radnici," vzpomínal Paroubek na dobu, kdy působil jako ekonomický náměstek primátora.

Celý článek na ParlamentniListy.cz