Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Hřbitovy v Moskvě nabídnou wifi, ať si návštěvníci vyhledají osudy hrdinů

Hřbitovy v Moskvě nabídnou wifi, ať si návštěvníci vyhledají osudy hrdinů
Na největších moskevských hřbitovech bude vrámci vlastenectví bezplatná wifi. Například na Novoděvičím hřbitově je totiž pohřbeno množství významných osobností z ruských dějin | zdroj: ThinkStock

Návštěvníci tří největších moskevských hřbitovů, si budou nově moci před internet zjistit informace o velikánech, kteří jsou zde pochovaní. Moskva tam kvůli tomu zavede bezplatné wifi připojení, píše BBC.

Internetové připojení by mělo začít od poloviny příštího roku fungovat na Novoděvičím, Trojekurovském a Vagankovském hřbitově, kde jsou pohřbeny nejvýznamnější osobnosti z ruských dějin. 

Právě to byl podle moskevské správy hřbitovů hlavní důvod zavedení bezplatného internetu. Podle mluvčího správy Artema Jekimova to pomůže k lepší informovanosti návštěvníků a zároveň to pro ně bude lepší servis.

Telekomunikační společnost YS System navíc plánuje na hřbitovech vytvořit jakási odpočívadla, kterým zatím říká "zóny psychické pohody". Právě tam by si mohli lidé v klidu dohledat zajímavosti o ruských hrdinech. 

Novoděvičí hřbitov patří v Moskvě k jedněm z nejnavštěvovanějších turistických míst právě kvůli osobnostem. Jsou zde pochovaní například spisovatelé Nikolaj Vasiljevič Gogol, Anton Pavlovič Čechov, hudební skladatelé Sergej Prokopjev, Anton Rubinstein, Dmitrij Šostakovič, sovětský vůdce Nikita Chruščov či bývalý prezident Boris Jelcin.

Zdroje:
BBC