Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Havlík: Nechali jsme vyrůst obludná mocenská monstra

Havlík: Nechali jsme vyrůst obludná mocenská monstra
zdroj: Mediafax

Podle předsedy Občanů.cz Petra Havlíka se teď nestačíme divit, kam jsou někteří politici schopni zajít. Havlík tvrdí, že si za to můžeme sami - svými hlasy jsme tomuto “monstru” - tedy skupině lidí, kteří dnes vládnou - přece pomáhali růst.

“Nechali jsme vyrůst téměř obludná mocenská monstra. Voliči jim dávali opakovaně své hlasy. Média je adorovala jako protikorupční a rozpočtově odpovědné zachránce. A teď zíráme. Smráká se nad některými polobohy české kotliny,” píše. Jedním z nich je například podle Havlíka i ministr financí Miroslav Kalousek, nebo manažer Martin Roman.

Český lid je pak v očích Havlíka “lidem z podhradí”, který si nechává vše líbit. “Sem tam se otevře nějaký institut či čerstvě opravený park, aby lid z podhradí viděl, že panovníci na ně myslí,” tvrdí. Podle něho je také lepší nepátrat po detailech hospodaření ČEZ, nevýhodných nákupech a prodejích. “Věnujme se raději destrukci Evropské unie, globálnímu oteplování a popisu „zásluh“ budovatelů českého kapitalismu na přelomu milénia,” píše.