Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Exprezident přepsal majetek na Dagmar. Havlová je jednou z nejbohatších Češek

Exprezident přepsal majetek na Dagmar. Havlová je jednou z nejbohatších Češek
zdroj: Mediafax

Bulvární deník Aha se zaměřil na majetek Havlových. Napsal, že bývalý prezident Václav Havel přepisuje svůj majetek na manželku Dagmar. Jedná se především o nemovitosti za desítky milionů korun. Aha! dále uvedlo, že Havlová může v budoucnu něco z toho prodat a něco naopak pronajmout.

Realitní expert řekl, že jméno Havlové při případném prodeji cenu nemovitosti nezvýší. Lidé se spíš dívají na cenu a lokalitu, než na to, že nemovitost je obalena známým jménem. Mediální expert Milan Kruml navíc překvapivě zdůraznil, že bulvár napsal něco, kde je zábavná hodnota článku nulová.

Pouze technický krok?

„Já ani nevím, co je na tom zajímavého pro národ," zkritizoval mediální expert Milan Kruml článek o Dagmar Hlavové v dnešním Aha! pod názvem Jak přišla ke 130 miliónům? Co jej ale tak rozlítilo?

Na konci září totiž podle Aha! předal stále nemocný Václav Havel své manželce polovinu statku ve Žďárci, kde trávil dětství. V pátek pak byla provedena změna vlastníka vily v pražských Střešovicích, kterou Havlovi už léta obývají. Teď vila za nejméně 60 milionů patří výhradně Havlové.

„Je to pouze technický krok, ke kterému jsme se na radu právníků už dávno chystali," vysvětlila Dagmar deníku Aha!. Havel si ovšem zajistil, aby měl na vilu takzvané věcné břemeno užívání. Má tak zajištěno, že může užívat nemovitost bez ohledu na jakékoli vlastnické změny.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.