Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Hájek se vysmál Havlovu filmu: ´Sprosťák´ Jandák nechápe génia

Hájek se vysmál Havlovu filmu: ´Sprosťák´ Jandák nechápe génia
zdroj: tisková zpráva

Poslanec ČSSD Vítězslav Jandák tvrdě kritizoval nový film exprezidenta Václava Havla Odcházení a skupinu kolem něj za její pseudohumanismus. Havlův přítel, herec Pavel Landovský otituloval Jandáka neslušnými výrazy. Jandáka se zastal prezidentův vicekancléř Petr Hájek.

Jandák napsal, že filmový debut Václava Havla je brak, a že je osobně, stejně jako prezident Václav Klaus, odpůrcem pelechu "pravdy a lásky", který svým pokryteckým pseudohumanismem a čecháčkovským humorem zaplavuje Česko vlnou neuvěřitelného pokrytectví a přetvářky.

Lanďákův schwanzführer a kokotführer

„Jandák je schwanzführer, ale napište, ať tomu ten blbec rozumí, že kokotführer. Lezl Havlovi do pr****, že ten z toho měl zácpu a teď tohle? Ať mi zavolá, mám u sebe ještě několik názvů pro ču****," bouřil v reakci na Jandáka Landovský, který je znám i tím, že opilý sedl za volant. Havlovi nakloněný kněz Tomáš Halík o Jandákovi zase uvedl, že podobné výplody jsou pod úroveň.

„Takové prohlášení svědčí o Jandákově ubohosti a popletenosti. Sláma mu čouhá z bot. Sám za komunismu ochotně hrál v prorežimních propagandistických filmech a seriálech, pak zakotvil u ČSSD a podvědomě cítí nenávist vůči každému, kdo proti politické prostituci svědčí svým životem i dílem. Podobá se tak Václavu Klausovi, který je sám symbolem konformity s minulým režimem. Tím, kdo u nás prolamuje dílem a vlastní sebeironií ono čecháčkovství, je právě Václav Havel," řekl zase předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Celý článek na ParlamentniListy.cz