Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Hájek k zaseknuté Praze: Je to lynč a Havlovo absurdní drama

Hájek k zaseknuté Praze: Je to lynč a Havlovo absurdní drama
zdroj: Mediafax

Prezidentův vicekancléř Petr Hájek pro ParlamentníListy.cz okomentoval dění na pražském magistrátu, kdy demonstranti obstruují jednání zastupitelstva, které má zvolit nové vedení Prahy. Na radnici byl přítomen i odpůrce koalice ČSSD a ODS v Praze Václav Havel.

Podle Petra Hájka je celá záležitost spíše směšná. „V přímém přenosu České televize se ukázalo, proč má strana TOP 09 tři písmena. První patří Kalouskovi, druhé patří Havlovi a třetí patří České televizi. TOP 09 je strana, která se prezentuje jako strana lynče, kdy zblázní pár desítek lidí, kteří jsou ochotní lynčovat. Takhle si tato strana představuje demokracii. Takhle podle ní vypadá respekt k výsledkům voleb," řekl ParlamentnímListům.cz zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky.

Podle reportéra serveru ParlamentníListy.cz dokonce demonstranti v budově magistrátu vylamovali a demolovali okna.

Havlovo tragikomické drama

„Je to absurdní tragikomické Havlovo drama, které dopadne jako všechna jeho dramata. To znamená, že o nich básní Česká televize, ale lidé na ně přesto nechodí. Je to další z řady špatných Havlových absurdních dramat. Oni věčně žijí tím, že chtějí dělat nějaké permanentní revoluce a ani už dnes pořádně nevědí za co, proč a proti čemu. Oni jsou již jen zuřiví a bezmocní také z toho, že tam nejsou, že nevládnou. To je starý nekonečný Havlův problém, že sice má v rukou Českou televizi, ale pořád nemůže svoje lidi pořádně dostat k moci jinak než těmito podivnými cestami," dodal Hájek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz