Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Hádka u Jílkové: Stalin že nikoho nezabil? Je mi z vás zle

Hádka u Jílkové: Stalin že nikoho nezabil? Je mi z vás zle
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

KSČM má dvě tváře - do televizních diskusí sice posílá umírněného Jiřího Dolejše, ale uctívat hrob Klementa Gottwalda pak běží Marta Semelová a jí podobní. Semelová se na obrazovce sice neobjevila, víc než dostatečně ji ale zastal zapálený mladý komunista Lukáš Kollarčík, který mimo jiné prohlásil, že komunistická genocida nikdy nebyla.

Po prázdninové odmlce se ve čtvrtek večer na obrazovce České televize objevila Michaela Jílková a její pořad Máte slovo. A hned na začátek sezóny zvolila velké sousto - snahu o zákaz KSČM, kterou vyvíjí zejména TOP 09 a to hlavně prostřednictvím svého poslance Stanislava Polčáka.

Na Polčákově straně bitevního pole ve čtvrtek stanuli advokát režimem pronásledovaných Milan Hulík a Karel Čech, důchodce, který zažil socialismus z celé jeho odvrácené tváře, nikdy totiž nebyl straník. Proti nim Jiří Dolejš za KSČM a rétorikou radikální Kollarčík za Svaz mladých komunistů Československa. Nestranným pozorovatelem pak měl být Karel Bačkovský, spoluautor analýzy, která nenašla důvod pro zrušení KSČM.

Podle Polčáka se současná KSČM nevzdala dostatečně odkazu KSČ a násilí jako prostředku k získání moci. Poslanec citoval několik projevů ze srazu KSČM včetně výroků šéfa strany Vojtěcha Filipa o tom, že je na čase vrátit se k leninismu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz