Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Gross: Ze Sobotky ani Haška si ´ženský do kalhotek neucvrnknou´

Gross: Ze Sobotky ani Haška si ´ženský do kalhotek neucvrnknou´
zdroj: Mediafax

Stanislav Gross byl premiérem s chlapeckou vizáží. Pro někoho představoval anděla, pro někoho dábla. Dnes je expředseda vlády advokátem a žije spokojený rodinný život. Situace v ČSSD ho ale nenechává chladným a vadí mu, že strana prý nemá charismatického lídra.

Z toho, jak vystupuje současná ČSSD, prý nemá bývalý předseda radost. Favorita před volbou předsedy nemá.

Jak Michal Hašek, tak Bohuslav Sobotka mu připadají jako lídři, kterým schází charizma. "Ten obraz strany je někdy nedůstojný. Já osobně nemám favorita. Od obou bych očekával státnický přístup, schopnost dohodnout se. V případě bojového hlasování hrozí ve straně dvojvládí. Tato země potřebuje silnou opozici, která nebude žít vlastními problémy," řekl v rozhovoru se serverem ParlamentníListy.cz Gross.

Lídr je Onderka

Podle Grosse nejsou ani Sobotka, ani Hašek rozenými lídry. "Nejsou to typy, ze kterých by, vulgárně řečeno, ženský ucvrnkávaly do kalhotek. Takový typ je například Roman Onderka. A třeba i Paroubek. Sice svým vystupováním přispívá k prohlubování konfliktů ve straně, ale já mu rozumím. Byl výraznou osobou ČSSD, vyhrál krajské volby, měl obrovskou pozici na mezinárodní scéně. Bohužel obecná interpretace je taková, že odešel jako poražený. Já si myslím, že jeho rozhodnutí odejít bylo správné a vhodně načasované," míní Gross, podle něhož nebude hrát Paroubek na březnovém sjezdu sociální demokracie zásadní roli.

Celý článek na ParlamentniListy.cz