Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Gazdíku, to Kalousek se bojí, ne Nečas, vzkazuje Nwelati

Gazdíku, to Kalousek se bojí, ne Nečas, vzkazuje Nwelati
zdroj: Mediafax

Mladoboleslavský starosta a kandidát na hejtmana Středočeského kraje Raduan Nwelati se zastal premiéra Petra Nečase, o kterém předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík řekl, že odvolání Jiřího Pospíšila je důkazem, že na premiéra tlačí kmotři a ztrácí nervy.

„Dle mého názoru, je zatím jediným kmotrem, který ztrácí nervy a kterého jsem si všiml, místopředseda TOP09 a ministr financí Miroslav Kalousek,“ prohlásil Nwelati. A rozhodně si myslí, že odvolání ministra se nedá srovnat s kauzou CASA a vydáním či nevydáním poslankyně Vlasty Parkanové.

„Podle mého názoru nervózní kmotr Kalousek nesmyslně hájí svého bílého koně, bývalou ministryni obrany paní Vlastu Parkanovou.  Zastrašuje vyšetřovatele a snaží se seč může, aby paní Parkanová nebyla vydána trestnímu stíhání. Domnívám se, že jediným důvodem je jeho obava, aby paní bývalá ministryně náhodou nepromluvila a neřekla, co o tom ví,“ napsal Nwelati.

Vyzývá proto Kalouska, aby i on a jeho strana hlasovali pro její vydání. „Ať je to nezávislý soud, kdo rozhodne, zda je paní Parkanová vinna nebo ne a kdo za nákup předražených letadel CASA může. Třeba se ukáže, že to byl právě ministr financí, nebo bývalí náměstci paní Parkanové včetně těch za ODS. Nebo všichni dohromady. O tom má ale rozhodovat soud a ne poslanci,“ říká Nwelati.