Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Gazdík: Jen mluvte, páni z ČSSD. Týdny, měsíce. My počkáme

Gazdík: Jen mluvte, páni z ČSSD. Týdny, měsíce. My počkáme
zdroj: tisková zpráva

Sociální demokraté se spolu s komunisty dohodli, že se pokusí zabránit přijetí dvou návrhů koalice - sociálních škrtů a zvyšení zdravotnických poplatků. Zabránit tomu chtějí za každou cenu, a tak si v den plánovaného projednávání všech 56 oranžových poslanců připraví k návrhům prý svůj projev.

Jednání, které by se mělo uskutečnit dnes a zítra, tak může být doslova nekonečné. Petr Gazdík (TOP 09) však říká: "Ať mluví, aby neřekli, že nedostali prostor k vyjádření jako minule."

To, zda skutečně přednese své projevy všech 56 poslanců z ČSSD, jisté dosud úplně není. Klub ČSSD se o tom radí právě v tomto čase - tedy na úterním dopoledním jednání. Jisté však je, že projevy, jež znamenají obstrukci, chtějí opoziční zákonodárci zabránit tomu, aby navrhované změny v zákoně prošly. Podpořit je mají i poslanci z KSČM a těch je 27. A to už by byla obstrukce pořádného kalibru.

"Abychom ukázali dobrou vůli, plánujeme je nechat vymluvit. Jsme ochotni nechat prodloužit jednání po sedmé hodině večerní i po deváté, klidně budeme sedět ve sněmovně do tří, čtyř hodin do rána několik týdnů. Bude to náročné, ale vyhovíme jim, pokud bude třeba," řekl ParlamentnímListům.cz Petr Gazdík.

Celý článek na ParlamentniListy.cz