Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Fischer a Hašek. Sobotka a Švejnar. Tahanice ČSSD o kandidáta na Hrad

Fischer a Hašek. Sobotka a Švejnar. Tahanice ČSSD o kandidáta na Hrad
zdroj: tisková zpráva

Ekonom Jan Švejnar nebo expremiér úřednické vlády Jan Fischer, to prý jsou dvě jména, o která se v souvislosti s kandidaturou na prezidenta prý přou uvnitř ČSSD.

Zatím co Bohuslav Sobotka a jeho blízcí by údajně rádi podporovali kandidaturu Švejnara, lidé stojící za 1. místopředsedou Michalem Haškem by chtěli podpořit Fischera. Hašek nicméně vnitrostranickou debatu o možném kandidátovi popírá.

„S Janem Fischerem jsem v kontaktu od doby, kdy vedl českou vládu a jednal s kraji a hejtmany," reagoval Hašek pro ParlamentníListy.cz s tím, že ve spojeni je s Fischerem do dnes. „Naší komunikace si vážím jako přátelské, otevřené a korektní," doplnil Hašek.

Mluvíme spolu, ale ne o kandidature

Ten nicméně popřel, že by s Fischerem jeho kandidaturu na prezidenta řešil. „Otázku prezidentské kandidatury jsme spolu neprobírali. Ostatně ČSSD nemá zatím žádného favorita a kandidáta pro prezidentské volby v roce 2013," uzavřel hejtman Jihomoravského kraje.

Ačkoliv kandidaturu na prezidenta zvažuje, že by byl osloven někým ze sociální demokracie Fischer popírá. "O takových spekulacích nevím, dozvídám se o nich od vás," reagoval pro ParlamentníListy.cz expremiér.

Celý článek na ParlamentniListy.cz