Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Exministr Tlustý sleduje boj o přežití vlády a ukazuje na zrádce

Exministr Tlustý sleduje boj o přežití vlády a ukazuje na zrádce
zdroj: Mediafax

Výhrůžná slova na adresu těch poslanců ODS, kteří nemíní podpořit zákony zvyšující daně, nečekaně vypálil předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Připomněl jim pád Topolánkovy vlády i to, že "na zradu nejvíce doplatí zrádci". Exministr Vlastimil Tlustý, jeden z těch, kdo by měl sloužit jako odstrašující příklad, naopak za zrádce považuje stovku koaličních poslanců.

Důrazné varování vyslal těm poslancům ODS, kteří nehodlají zvednout ruku pro zákony zvyšující daně, předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Je to pořád stejné divadlo. Vláda je úspěšná, dělá reformy, a najednou se ozvou hlasy shůry, že vládne špatně,“ prohlásil Karel Schwarzenberg na brífinku své strany ve chvíli, kdy už vešlo ve známost, že poslanci ODS Petr Tluchoř a Tomáš Úlehla daňový balíček při hlasování nepodpoří.

Připomněl, že už jednou zažil, jak padla vláda, a proto věří, že se to nebude opakovat. Ty koaliční poslance, kteří pomohli svrhnout vládu Mirka Topolánka, dal nynějším rebelům jako odstrašující příklad. „Na zradu obyčejně nejvíce doplácí zrádci,“ uvedl šéf TOP 09 s odkazem na osud „zrádců“ Topolánkovy vlády, po kterých se podle něj slehla zem.

Zrádců pravicové politiky nezvyšování daní je kolem stovky

„Zvyšování daní v době krize je nesmysl. Zvyšování daní, které přichází po předchozím zvýšení daní, jež nepřineslo žádné říjmy, je dokonce prokázaný nesmysl. A zvyšování daní je navíc levicová politika. To znamená, že v tuto chvíli se postavit proti trojnásobnému nesmyslu, považuji od člena pravicové strany za správné, a to úplně bez ohledu na to, kolik jich je,“ říká pro ParlamentníListy.cz exministr financí Vlastimil Tlustý, jeden z těch, na něhož se Schwarzenbergova slova o zrádcích vztahovala.