Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Dufek slyšel mezi politiky: Hluboká politická krize, pád vlády a předčasné volby na jaře 2013

Dufek slyšel mezi politiky: Hluboká politická krize, pád vlády a předčasné volby na jaře 2013
zdroj: Mediafax

V politických kuloárech se proslýchá kdeco. A ne vždy se jedná o záležitosti, které mohou být vůbec možné, realizovatelné – a tak je vždy třeba si klást otázku, komu jakékoli šuškané informace (či dezinformace?) mohou sloužit. Jedna z těch posledních, ale rozhodně ne nevýznamných, kuloáry hýbe již několik týdnů. Paradoxní na tom je, že otevřeně se o ní rozhodl promluvit jen šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek.

„Víte ono stačí kolem sebe pozorovat, pozorně poslouchat. A když se člověk v té politice a politiky stýká delší čas, dokáže i řadu jejich kroků odhadnout na základě celé řady ukazatelů," vysvětlil hned na úvod Dufek. Podle něj totiž čeká Česko na přelomu let 2012 a 2013 hluboká politická krize, která vyvrcholí pádem vlády a předčasnými volbami hned na jaře 2013.

A dodal, že je z toho, jak se situace v Česku vyvíjela v tomto roce, poměrně dobře odhadnutelný i vývoj následující. „Čeká nás i politiky poměrně náročný těžký rok. Vcelku se dá odhadovat, že budou pokračovat i další aféry na politické scéně - jako byly ty typu Bátora, John, Kočí, úplatky ve Věcech veřejných, Vondra a další. Není to třeba rozebírat, všichni bychom nějakou uměli uvést. Nejinak tomu bude i v příštím roce."

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.