Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Doktorka Samková posílá nehezký vzkaz své TOP 09

Doktorka Samková posílá nehezký vzkaz své TOP 09
zdroj: Mediafax

Advokátka Klára Samková, která v neděli oznámila svůj záměr kandidovat v prezidentských volbách, se jako členka TOP 09 dočkala poměrně ostrých reakcí z vedení této strany. Z pouhé snahy se zviditelnit ji obvinil především poslanec a šéf sněmovního výboru pro veřejnou správu Stanislav Polčák.

„Podle mého názoru v tom může být skryta jistá obchodní strategie. Je relativně známou advokátkou, mohla by zkusit proslavit své jméno kandidaturou, kterou by třeba ani nemyslela vážně. Může to být z její strany jakási kalkulace,“ uvedl nedávno Polčák s tím, že prý z toho nechce doktorku Samkovou podezřívat, ale nemůže to vyloučit.

Taková nařčení ale Klára Samková odmítá a považuje za nejen nesmyslná, ale i drzá. „Nedomnívám se, že bych porušila nějaké právní předpisy, jako třeba stanovy TOP 09 a trošku jsem překvapená tím, že ta strana vůbec cítí nějakou potřebu se mojí kandidaturou zabývat. Co se týká pana poslance Polčáka, tak musím říci, že jeho vyjádření v tom směru, že moje kandidatura je nějakým marketingovým tahem, připisuji tomu, že nezhodnotil jednu věc. Panu Polčákovi je třicet dva let, mně je padesát. Mohl by být prakticky mým synem,“ zdůraznila pro ParlamentníListy.cz.

Nebudu se lidem nutit v supermarketu, jsou přece svéprávní

„To, co řekl, by se možná mohlo týkat jeho, ale rozhodně ne mě. Jestliže se TOP 09 domnívá, že moje kandidatura oznámená teď v neděli zničila předsedu strany a dlouholetého ministra zahraničních věcí v jeho kandidatuře, a že tak učinila jedna osoba, která je řadovou členkou, tak se obávám, že ta chyba skutečně není na mojí straně,“ poznamenala.